Popotnik
86060 ogledov

Za to prečudovito jezero zagotovo še niste slišali

Blaguško jezero Google maps
V osrčju Slovenskih goric se nahaja izletniška točka, ki vas bo prevzela. Jo poznate?

Slovenija ima številna jezera, v katerih se v poletnem času lahko kopate. Medtem ko so nekatera bolj priljubljena in poznana, so spet druga znana le domačinom. Eno izmed takih je Blaguško jezero, ki se nahaja v naselju Blaguš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

Kočevsko jezero popotnik Popotnik Priljubljeno poletno kopališče pri nas v novi podobi

Pravzaprav gre za umetno jezero, ki so ga z namenom zbiranja vode, s katero so v poletnih sušnih mesecih namakali polja, zgradili v 60. letih prejšnjega stoletja. Danes pa 12 hektarjev veliko jezero predstavlja priljubljeno izletniško točko v osrčju Slovenskih goric, ki je dobro obiskani predvsem v poletnem času. V okolici jezera so že pred mnogimi leti prepoznali posebna sevanja, ki naj bi blagodejno vplivala na počutje. 

Jezero je priljubljeno tudi med ribiči, saj v njem živijo številne ribje vrste, kot so krapi, ščuke, smuči, somi, ploščiči, rdečeperke in sončni ostriži.

Jezero, ki v globino meri 15 metrov, obdaja prelepa narava, kjer lahko preživite aktivno popoldne. Lahko pa le uživate ob nabrežju ali se sončite na pomolu. Ob jezeru je speljana tudi sprehajalna pot, ki ponuja prijeten sprehod. Okrepčate pa se lahko v gostinskem lokalu, ki se nahaja ob jezeru in ima čudovit zunanji in notranji interier. Lokal je odprt tudi v zimskem času.

Javorniško jezero pri nas Popotnik Ta čarobni zeleni dragulj pozna le malokdo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Zajc (@majaraja33)

Poleg Blaguškega jezera lahko v bližnji okolici obiščete še Gajševsko, Negovsko in Trojiško jezero.

Rakitna čudovito Popotnik Ta prekrasna pravljica vas pričaka nedaleč od prestolnice

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar lopov
    lopov 09:28 30.junij 2024.

    ribnik neeee more bit kopališče ..... v ribniku najdeš vsemogoče od trave,stekla potrtih steklenic .. somi so notri te povleče pod vodo če te zamenja za kaj ... smrdiš mo mulju...itd

  • Avatar lopov
    lopov 09:25 30.junij 2024.

    kopal tam parkrat ... brezveze .... komarjev koliko hočeš ... raje se doma v bazenu namočim kot tam komarje krmim

  • optimist11 21:38 29.junij 2024.

    Tu je hotel graditi že znani smučar Marc Giraldeli pa so ga onemogočili. Danes se ureja v skladu z željami novega lastnika po dobičku, kar je popolnoma normalno. Ampak , če mu ne bo uspelo preseliti kmetije z govedom na ...prikaži veča zgornji strani jezera ne bo uspeha. V jezeru kamor se stekajo fekalije se nihče ne kopa.

Sorodne novice