Projekti
168 ogledov

Goveji golaž

kostanjev golaž Shutterstock
Golažu lahko dodate tudi kostanj, ki bo okus obogatil s posebno sladkobo in drugačnostjo.

Sestavine

Govedina: 0,8 kilograma
Čebule: 4
Česen: 4 stroki
Sladka paprika: 4
Moka
Paradižnikova mezga: 1 jedilna žlica
Sol: po okusu
Majaron: po okusu
Oljčno olje: 2 jedilni žlici
Moka: Po okusu glede na željeno gostoto

Na olju popražimo narezano čebulo, dodamo na kocke narezano meso in ga na hitro popečemo. Dodamo paradižnikovo mezgo in potresemo z moko, nato primešamo še papriko in vse skupaj posolimo. Dolijemo nekaj vode in kuhamo 45 minut. Vmes večkrat pomešamo in po potrebi dodamo vodo. Po pol ure kuhanja dodamo nasesekljan česen in majaron. Po želji lahko v golaž dodate tudi korenček, krompir, trenutno je aktualen tudi kostanj. Lahko ga že predhodno skuhate in olupite ter ga dodate le petnajst minut pred končanim kuhanjem. Postrežemo lahko s polento ali s kruhom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.