Sestavine za število oseb: 6
goveji zrezek: 800 gramov
avokado: 2
čebula: 3
kisla smetana: 284 gramov
limonin sok: 2 čajni žlički
oljčno olje: 3 čajne žličke
rdeče vino: 300 mililitrov
solata: 1 kos
tortilja: 12
vinski kis: 4 čajne žličke
Govedino položimo v posodo in jo v marinadi iz šalotk, vina, kisa, oljčnega olja, soli in popra pustimo stati vsaj dve uri, lahko pa tudi čez noč. Segrejemo ponev in na olju popražimo meso 10 do 12 minut na vsaki strani, da bo srednje zapečeno. Ko je pečeno, ga odstavimo in za 10 minut pokrijemo s folijo. Medtem za eno do dve minuti pogrejemo tortilje. Avokado razpolovimo, olupimo, narežemo in pokapamo z limoninim sokom. Meso narežemo na tenke trakove. V tortilje razporedimo meso, solato, avokado in kislo smetano, jih zavijemo in ponudimo.