Projekti
1 ogledov

MIKE HUCKABEE

Huckabee je predstavnik religioznega krila v republikanski stranki. Žurnal24 main

Polno ime: Michael Dale Huckabee
Stranka: republikanska

Rojstni datum: 24. avgust 1955

Družina:  poročen, z ženo Janet McCain imata sinova Marka in Davida ter hčerko Sarah.

Veroizpoved: baptistična

Izobrazba: doktorat iz prava

Politične izkušnje: guverner Arkansasa med letoma 1993 in 2007

Zbrani denar za kampanjo: 9 milijonov dolarjev

Citat: Moliti malce več, delati bolj zavzeto, varčevati, čakati in biti potrpežljiv ter predvsem živeti zmerno – takšen mora biti ameriški način življenja.

Znane osebnosti, ki ga podpirajo : Chuck Norris

Zanimivosti: Huckabee je bil nekdaj znan po svoji debelosti, saj je pri vsega 158 centimetrih višine tehtal kar 135 kilogramov. Ko so mu zdravniki leta 2003 napovedali le še deset let življenja, je začel hujšati in redno telovaditi, na podlagi česar je v kratkem času izgubil 45 kilogramov. Odtlej se je udeležil že več tekaških maratonov. Huckabee je znan tudi po svojem igranju na bas kitaro.

Povezava na spletno stran: www.mikehuckabee.com

Retorične sposobnosti so ena od največjih prednosti Mika Huckabeeja. Pred pol leta je le malokdo v ZDA že slišal za tega nekdanjega pridigarja, religiozni in populistični konservatizem, ki je bistvo njegove kampanje, pa ga je izstrelil na vrh ameriške politične scene. Samega sebe opisuje kot socialnega konservativca. V resnici pa ima ozdravljeni "hranoholik" zaradi svojih skrajnih pogledov na nekatera družbena vprašanja veliko nasprotnikov celo v desnem krilu republikanske stranke. Leta 1992 je tako dejal, da bi morali okužene z aidsom izločiti iz družbe, za kar se je moral opravičevati še med letošnjo kampanjo. Leta 1998 je razburil z izjavo, da bi se morala žena podrediti vodenju svojega moža. Istospolno usmerjene pa je razburil z izjavo, da bo sprejetju porok med istospolnimi partnerji verjetno sledilo še sprejetje zakonitosti poroke med človekom in živaljo. Z igranjem na verska in konservativna čustva mu uspe dokaj dobro prikrivati precej slabše poznavanje zunanjepolitičnih in celo pomembnih notranjepolitičnih tematik. Težave ima tudi s precej skromno mošnjo denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.