Sestavine
svinjsko pleče ali krača: 0,8 kilograma
krompir: 0,5 kilograma
čebula: 2 veliki
česen: 4 stroki
oljčno olje: 0,5 decilitra
kumina
zmleta sladka paprika
sol in poper
jušna osnova: 5 dl goveje juhe
voda
balzamičen kis: 1 jedilna žlica
majaron
paradižnikova mezga
Nasesekljano čebulo damo v ponev na vroče olje in jo pražimo toliko časa, da porumeni. Nato ponev odstavimo in postopoma dodajamo vse sestavine, razen mesa in vode. Česen nasesekljamo, začimbe in paradižnikovo mezgo dodamo po okusu. Vse dobro premešamo in kuhamo približno pol ure. Nato dodamo še na kocke narezano meso ter na zmernem ognju kuhamo eno uro. Pol ure pred koncem, dodamo še na kocke narezan krompir. Po potrebi dodajamo vodo. Ko je golaž skuhan, odvzamemo meso in krompir ter omako pretlačimo. Nato ji ponovno dodamo krompir in meso.