Sestavine za število oseb: 4
svinjska ribica: 500 g
arašidi: 25 g
limonin sok: 1 velika žlica
limonina lupinica: 1 kos
peteršilj: 1 šop
med: 1 velika žlica
oljčno olje: 2 veliki žlici
Meso narežemo na 2 do 3 cm široke in dober cm visoke kose. Nato jih pomokamo, v veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in jih pečemo približno 3 minute na vsaki strani. Odstavimo jih z ognja in hranimo na toplem. V ponvi, kjer smo popekli meso, na preostalem olju pražimo nepražene in neslanih arašide, dokler rahlo ne porjavijo. Nato primešamo nastrgano limonino lupino, limonin sok in med ter na hitro prevremo. V ponev vrnemo meso, potresemo s nasekljanim peteršiljem in kuhamo 3 minute, medtem medaljone enkrat obrnemo. Meso z dodatki, ki se odlično poda k testeninam in zeleni solati, je pripravljeno.