Slovenija
7217 ogledov

10 odstotkov mariborske urgence okužene

Urgenca: prenova urgentnega bloka v UKC Ljubljana Anže Petkovšek Reševalna vozila na urgenci UKC Ljubljana
Še tri dodatne okužbe zdravniškega osebja v Mariboru in en primer v ljubljanskem KC.

Pri zaposlenih v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so v zadnjem dnevu zabeležili še tri okužbe z novim koronavirusom, kar pomeni, da je okuženih skupno enajst njihovih delavcev. Med njimi je osem zdravnikov, trije so reševalci, je danes povedal pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus.

Vsi okuženi so zaposleni v organizacijski enoti nujne medicinske pomoči, ki deluje tudi v urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. "To je praktično deset odstotkov zaposlenega kadra," je pojasnil Jus in dodal, da nudenje nujne medicinske pomoči bolnikom kljub temu nemoteno poteka. "Izvajamo vse vrste naše dejavnosti," je dodal.

Poudaril je tudi, da zaenkrat ne beležijo nobenih okužb ali simptomov koronavirusne bolezni pri bolnikih, ki so bili v stiku z ekipami nujne medicinske pomoči na terenu ali so bili kritičnega dne v njihovi ambulanti v urgentnem centru, prav tako ne pri bližnjih sorodnikih okuženih zdravstvenih delavcev.

Skupno so testirali 55 zaposlenih v zdravstvenem domu. Okužbo z novim koronavirusom so najprej potrdili v torek pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma, v četrtek pa je bil test pozitiven še pri enem zdravstvenem delavcu te enote.

V UKC Maribor so doslej potrdili okužbo pri enem zaposlenem.

Pri delu nosila masko, pa ni pomagalo

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana pa so sporočili, da je za covidom-19 zbolela tudi zaposlena oseba nezdravstvenega profila na pediatrični kliniki. Takoj ob pojavu znakov okužbe je ostala doma in opravila ustrezno testiranje. Oseba ni bila neposredno udeležena v zdravstveni obravnavi bolnikov in je pri delu ves čas nosila kirurško masko, so pojasnili. Obenem so dodali, da še pregledujejo vse potencialne stike zaposlenih in da delo na kliniki medtem poteka nemoteno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 22:22 04.julij 2020.

    Upam da se cim vec drzavljanov okuzi med poletjem, da bomo jeseni zaziveli zopet normalno!

  • fiston 17:54 04.julij 2020.

    Ja pri delu je nosila masko..., pri delu so vsi nosili masko, drugače bi se sigurno tudi kak pacient okužil. Verjetno pa ne nosijo maske, ko ne delajo s pacienti, ko kofetkajo (no takrat je niti ne morejo), pa ko ...prikaži več se fu.... Naj ona pove s kom od teh hekimov se je dala dol... Tako bi jim morali nabiti kazni, namesto da bodo plačani zato da doma ležijo.

  • Avatar ovca
    ovca 14:57 04.julij 2020.

    Mph ce si pismen, maske NE scitijo. Prvo je potrebno znati prebrati,potem pa se Certifikate razumeti 🤑🤑🤑

Sorodne novice