Slovenija
5325 ogledov

15 let študij, porabili milijon evrov, zdaj so si na ministrstvu premislili

Letališče Portorož Profimedia
Letališča Portorož po besedah ministrstva ni mogoče širiti.

Ministrstvo za infrastrukturo je po skoraj 15 letih študij in načrtov, za katere so porabili več kot milijon evrov, sklenilo, da podaljšanje vzletno-pristajalne steze na letališču Portorož zaradi omejitev pri umeščanju v prostor ni mogoče, poroča portal Regional Obala.

Tako bo vzletno-pristajalna steza ostala dolga 1.200 metrov in se ne bo podaljšala za 200 metrov, kar bo najbrž omejilo dolgoročni razvoj letališča. Brez podaljšane steze namreč večja letala ne bodo mogla pristajati na letališču - trenutno lahko tam pristajajo le letala z največ 70 sedeži.

Kljub svoji odločitvi pa so na ministrstvu potrdili možnost državne pomoči za portoroško letališče, vendar višina pomoči še ni znana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Plavi-mil 21:15 22.junij 2024.

    Če bi bil v igri Magnifiko, ni opankovič vse zrihtal, tudi podaljšanje pristajalne piste.

  • atamama 14:46 22.junij 2024.

    In ko pa pogledamo na ministrstvu koliko zaposlenih je delalo, da niso nič naredili. Pri tem vključili še podizvajalce (sošolce, prijatelje, podkupovalce) da smo izvedeli kakšna je odločitev, ker nihče ni ponudil dovolj za teh 200m. Morda pa bi tisti, ...prikaži več ki že hočejo letališče Portorož narediti za ''večji turizem'' pogledali kako in od kje se napajajo z klienti portoroški hoteli. In potem naj vzamejo knjigo pregovorov in prebrali bodo ...kdor maže ta vozi...

  • Kmodri_ 14:06 22.junij 2024.

    Holob ima krila..ne rabi dolge pristajalne piste!