Slovenija
1902 ogledov

Agencija za okolje opozarja na to nevarnost

Poplavljeno območje Ljubljanskega barja. Anže Petkovšek Poplave na območju Črne vasi in vasi Lipe.
V večjem delu države reke sicer upadajo, naraščati pa so začele v južni Sloveniji in na Primorskem.

Ob padavinah v zadnjih dneh Agencija RS za okolje opozarja na možnost razlivanja rek v osrednji Sloveniji. Ljubljanica se bo začela razlivati na Ljubljanskem barju, morje pa na izpostavljenih delih obale v višini 15 centimetrov, so sporočili iz Agencije RS za okolje (Arso).

Opozorilo pred poplavami | Avtor: Arso Arso

V večjem delu države reke sicer upadajo, naraščati pa so začele v južni Sloveniji in na Primorskem. Pretoki rek so večinoma veliki, le reke na Dolenjskem in ponekod v vzhodni Sloveniji imajo srednje pretoke. Ojezerjenost kraških polj na Notranjskem se povečuje.

Arso opozarja, da bodo v sredo reke ponovno narasle, najbolj na območju južne in osrednje Slovenije ter na Primorskem. Ojezerjenost kraških polj na Notranjskem pa se povečuje. V večjem delu države bo vodnatost rek velika in se bo nadaljevala tudi v četrtek, ko bodo reke povečini že pričele upadati. Gladina morja bo v sredo zjutraj povišana.

Večina rek ima temperaturo med 4 in 10 stopinj Celzija, morje pa ima dobrih 10 stopinj Celzija, so še sporočili iz agencije.

Predvsem v visogorju Julijskih Alp pa je velika nevarnost snežnih plazov.

Mrzlo jutro Vreme Slovenija Pripravite se na vdor polarnega zraka, do -20°C bo šlo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.