Slovenija
9 ogledov

Ali je že volja za novo?

Štirideset let stara kranjska tribuna je že močno dotrajana, prostori, sploh poz Žurnal24 main
Zaradi EP v nogometu Triglavani na novo upajo v letu in pol.
Pet milijonov
Cena nove tribune znaša po obstoječem projektu pet milijonov evrov.

Kranj bi lahko gostil tekme evropskega prvenstva v nogometu do 17 let, opozarjajo v ND Triglav 2000. Pogoj je nova tribuna v športnem parku, ki bi jo morali zgraditi do maja leta 2012.

Dobra reklama
“To je prvo in verjetno zadnje tako tekmovanje, ki ga Slovenija glede na pogoje sploh lahko pripravi,” meni direktor Miran Šubic, vesel priznanja, ki ga je klubu in njegovi šoli nogometa z uvrstitvijo med prizorišča izkazala NZS. Prepričan je, da lahko veliko od tega odnese tudi Kranj.

Ne bi bila nič dražja
“Za prvenstvo mladih vlada ogromno zanimanje, tekme prenaša Eurosport,” je dejal. Hkrati je po njegovem dogodek priložnost, da bi pospešili zamenjavo dotrajanega objekta. “Projekt za novo tribuno je že pripravljen, po sedanjem predlogu naj bi jo gradili do leta 2013,” je povedal. “Vprašanje je torej le, ali bo politična volja, da se to pospeši. Tribuna dražja zaradi tega zagotovo ne bo,” je dodal.

Kaj pravi občina
Novoizvoljeni župan Mohor Bogataj z organizacijo EP in projektom nove tribune v petek še ni bil seznanjen, zato je o možnostih težko govoril. Je pa pripravljen še pred pripravo proračuna prisluhniti predstavnikom kluba. Previden je bil tudi vršilec dolžnosti direktorja občine in dolgoletni prvi finančnik Mirko Tavčar. “To ni hiša, ki bi jo lahko postavili v enem mesecu,” je dejal. Ob finančnem vprašanju se mu zdi pomembno tudi vprašanje, ali je projekt, glede na postopke, ki jih je z gradnjo vred treba izpeljati, časovno izvedljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.