Slovenija
20 ogledov

Ali zaupate slovenskim policistom?

policija Saša Despot
Policija je na svojih spletnih straneh objavila anketo, v kateri jih zanima zadovoljstvo državljanov z njenim delom.

Anketa je objavljena na spletnem naslovu www.policija.si/anketa/ in jo je mogoče izpolniti do 31. januarja.

Za anketo so se na policiji in ministrstvu za notranje zadeve odločili, ker se, kot navajajo, zavedajo, da lahko javnomnenjske raziskave bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanj javnosti. "Prav tako ugotovitve raziskav spodbujajo izboljšanje dela policije, kar krepi partnerski odnos med policijo in prebivalci. Vse to pa prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije," so zapisali.

Ljudje zaupajo možem v modrem

Dosedanji rezultati javnomnenjskih raziskav, od katerih je bila zadnja izvedena v letu 2009, so po navedbah policije pokazali, da je raven zaupanja javnosti vanjo razmeroma visoka. "Vendar izkazanega zaupanja ne smemo jemati kot nekaj samoumevnega, temveč si moramo z učinkovitim delom in posluhom za potrebe ljudi prizadevati, da bi ga ohranili in celo izboljšali," kot razlog za objavo ankete še navajajo na policiji.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 19:45 06.januar 2014.

    Jaz jim NE zaupam , ker ko pogledate kaj ustavljajo, so too samo 10 let stari avtomobili , vredni 500€ . Na njih reveže se spravljajo , medtem ko svetleče ladje ki se preseravajo ne vidijo, odnosno , ne upajo ...prikaži več se jih niti ustaviti , da je ne bi dobili ponosu , tko al drugač.

  • Žurnalček 19:42 06.januar 2014.

    Kako naj , če nista iz LJ in ne poznata mesta. Če crkne GPS , so vsi Polcaji v LJ zgubljeni v VESOLJU. Ja saj so že z delujočimi GPS-i !Glavna napaka je , da jih rulalneže držijo na ...prikaži več praksi v LJ , ki jo pač ne posnajo, kot jaz ne poznam beulevarjev v Zg. Kungoti !

  • Trovlak 17:56 06.januar 2014.

    Jebeš anketo kjer ni možnosti vnosnega polja za razlago/komentar! Skratka: NE. Današnja policija kot taka služi samo priviligiranim in je zgolj marioneta s katero priviligirani igrajo. Današnji novodobni policist je v duši navadna pi*ka. Prej je bil faliran gostinec ali ...prikaži več avtoelektričar, ker ni dobil nikjer službe, so ga pa vzeli v policijo, je naredil tisti šestmesečni tečaj in sedaj bo on pametoval narodu kaj je prav in kaj ne. Poglejte si realno stanje: vsaj 1/4 policajev vozi prehitro, visi med vožnjo na mobilnih telefonih, so prepotentni itd itd. Stari tacenski policaji so (bili) zakon! Čeprav so v tem sistemu tudi oni marionete.