Slovenija
11910 ogledov

Arso izdal novo opozorilo

Vreme: Na vidiku prvi vročinski val Profimedia
Zaradi visoke toplotne obremenitve v prihodnjih dneh za večji del države velja oranžno vremensko opozorilo.

Zbudili smo se v dokaj toplo jutro. Na slovenski obali je že ob 7. uri temperatura bila nad 25 °C. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev, zato je agencija za okolje izdala oranžno opozorilo za večji del države, izjema je severozahod Slovenije. Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od 29 do 36 °C. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Soparno bo. 

vremensko opozorilo oranžno opozorilo | Avtor: Arso Arso

Tudi v noči na četrtek lahko ponekod na severu nastane še kakšna nevihta. Jutri bo prav tako sončen dan s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in proti večeru bo nastalo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo podobne današnjim. 

V petek bo sončno, vroče in soparno. Verjetnost ploh in neviht bo manjša.

Konec tedna lahko pričakujemo manjšo spremembo vremena. V soboto bo sprva še dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Dnevne temperature bodo konec tedna okoli 30 °C. 

Od nedelje do četrtka kaže na vroče in povečini suho vreme. V hribovitem delu države bo možnost za nastanek kakšne vročinske nevihte. Najvišje dnevne temperature se bodo v prihodnjem tednu spet gibale med 30 in 35 °C. Po nižinah se bo jutranja temperatura v prihodnjem tednu gibala okoli 20 °C. Soparno bo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bobubob 15:41 10.julij 2024.

    Dostavljeno v EU direktno iz Raytheona.

  • jazalen 10:07 10.julij 2024.

    Tudi za živalce poskrbite.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:01 10.julij 2024.

    In pol bo vse drugače