Slovenija
55 ogledov

Averju & Co. grozijo tožbe

Boštjan Aver se bo za svoje vodenje Vzajemne moral zagovarjati pred sodiščem. (F Žurnal24 main
Izredna uprava Vzajemne pripravlja tožbe proti nekdanjemu vodstvu zavarovalnice; pripravljajo se tudi ovadbe.

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna po revizijah poslov prejšnjega vodstva pripravlja milijonsko tožbo proti nekdanjima članoma uprave Petru Pustatičniku in Francu Henigmanu ter nekdanjemu predsedniku uprave Boštjanu Averju, pišejo Finance. Aver sicer trenutno čaka, da ga vlada potrdi za direktorja izolske bolnišnice.

V Vzajemni, ki jo vodi izredna uprava
Dušana Kidriča in Irene Kos, so pojasnili, da je izredna revizija pokazala, da je nekdanja uprava naročala storitve, ki so bile povsem nepotrebne, pri osebah, ki naj zato ne bi imele ustreznega strokovnega znanja, naročeni izdelki pa so bili povsem nekakovostni in neuporabni. Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič tako že pripravlja ustrezne odškodninske tožbe.

Za katere posle konkretno gre, uprava ni razkrila, po informacijah Financ naj bi šlo za najemanje IT-storitev. Poleg tožb naj bi se pripravljale tudi kazenske ovadbe, na podlagi katerih dejanj in zoper koga, pa v Vzajemni molčijo.


Niso krivi
Aver je že zanikal kakršnokoli krivdo, ki mu jo očitajo, in poudaril, da že zadnja revizija, ki jo je naročil nadzorni svet, ni pokazala nobenih nepravilnosti. Prav tako zavrača razloge za kazensko ovadbo.

Tožba je presenetila tudi Pustatičnika, saj poudarja, da je bil odpuščen prav zaradi svojega nasprotovanja Averjevemu načinu vodenja Vzajemne. Priznava, da je podpisal nekatere pogodbe, a ko je ugotovil, da ga je Aver zavajal, je zavrnil podpis marsikaterega računa in projekta. Glede njegovega ponarejenega podpisa na eni izmed listin, pa pojasnjuje, da je za to listino večkrat zaprosil upravo, a mu je niso izročili.

Policija preiskuje, Lahovnik ima dvome
Na policiji so sporočili, da so preiskave, povezane z delom Vzajemne, še v teku, s tožilstva pa so sporočili, da ne gre za Averja, saj so edino ovadbo proti njemu zavrgli. S posameznih ministrstev so sporočili, da se ministri do imenovanja Averja za direktorja izolske bolnišnice še niso opredelili, pomisleke je izrazil le gospodarski minister Matej Lahovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.