Slovenija
24 ogledov

Avtobus s 40 otroki vozil v nasprotno smer

Bolgarija avtobus EPA
Novomeški policisti so sinoči ustavili voznika avtobusa bolgarskih registrskih tablic, ki je iz smeri Obrežja proti Čatežu ob Savi vozil v nasprotni smeri.

Kot so ugotovili policisti, je Bolgar sprva vozil po levem prometnem pasu, nato pa zapeljal preko desnega prometnega pasu na pospeševalni pas na avtocestno postajališče. V avtobusu je bilo poleg voznika še 49 potnikov, od tega 40 otrok.

"Policisti so vozika avtobusa, državljana Bolgarije, privedli v takojšnji postopek na Okrajno sodišče Sevnica, kjer je sodnik zanj odredil 1.200 evrov denarne kazni in 18 kazenskih točk," je za Žurnal24.si povedala Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. 18 kazenskih točk na območju Slovenije pomeni takojšen odvzem vozniškega dovoljenja. 

Na naše vprašanje, kaj se je potem zgodilo z otroki v avtobusu, je Drenikova povedala, da ni bilo nobenih težav, vožnjo je nadaljeval kršiteljev sovoznik. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • francl12 18:01 13.julij 2015.

    Ali je sovoznik opravil test CCP?????? Da ni slučajno kar nadaljeval z vožnjo po nasprotni strani????? Bolgarom in Romunom bi itak morali prepovedati vstop, saj so nekulturna golazen na cesti!!!!

  • dezurni 15:03 13.julij 2015.

    Hvala za opozorilo, smo popravili.

  • patriarh 14:49 13.julij 2015.

    Znaki za napačno smer so povsod enaki in če to, s 40 otroci v avtobusu, spregledaš, ti res ni pomoči...