Slovenija
141 ogledov

"Balkanski bojevnik" čisti po Sloveniji

1/6
Žurnal24 main
V zvezi s prepovedanimi drogami so v sklopu akcije Balkanski bojevnik v Sloveniji aretirali 14 oseb, med njimi naj bi bil slovenski narkokralj Dragan Tošić.

"Policijska uprava Ljubljana danes na območju Slovenije zaključuje večmesečno kriminalistično preiskavo s področja nedovoljenega prometa s
prepovedanimi drogami. Na območju Slovenije so kriminalisti opravili več
kot 30 hišnih preiskav, 14 osebam je bila odvzeta prostost. Med kriminalistično preiskavo so kriminalisti zasegli orožje in prepovedano drogo,"
se glasi zadnje sporočilo policijske uprave Ljubljana.

Aretirani naj bi delali za balkanskega narkokralja Darka Šarića, ki ga Interpol išče zaradi trgovine z drogo in številnih likvidacij na območju bivše Jugoslavije.

"Aretacije v Sloveniji so nadaljevanje akcije Balkanski bojevnik, v sklopu katere so oktobra lani zaplenili in sežgali 2,5 tone kokaina v Južni Ameriki. Aretirani so osumljeni, da so del Šarićeve organizirane kriminalne združbe," je potrdil beograjski državni tožilec Miljko Radisavljević.

Darko %C5%A0ari%C4%87 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot pravijo na slovenski policiji, gre za obsežno mednarodno akcijo, v kateri sodeluje več držav, ker pa še ni povsem zaključena, bodo več informacij posredovali v prihodnjih dneh.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Potrjujemo, da je v okviru mednarodnega sodelovanja pristojnih organov več držav danes v Sloveniji prišlo do večjega števila aretacij in hišnih preiskav, v katerem je skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala usmerjala predkazenski postopek. Več informacij vam v tej fazi postopka ne moremo posredovati," pa so sporočili iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala.

"Ne vemo, zakaj so policisti tukaj"
V ljubljanskem lokalu Randevu, kjer je potekala ena izmed preiskav, nam je menedžer Joc Savić povedal, da še vedno ne ve, zakaj so prišli policisti in da še čakajo na njihova pojasnila. Preiskava je potekala tudi v ljubljanskem lokalu Le Petit. Lastnik obeh je Dragan Tošić, ki je tudi med pridržanimi in naj bi imel vodilno vlogo v slovenski narkomafiji.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kdo je Darko Šarić?

Zažgali 2,5 tone kokaina
Akcija Balkanski bojevnik je oktobra lani Šarićevemu premoženju zadala velik udarec, ko je policija v Južni Ameriki odkrila in nato zažgala 2,5 tone kokaina, ki jo je Šarić nameraval pretihotapiti v Evropo.

Policija ocenjuje, da je imetje 40-letnega Šarića vredno več kot sto milijonov evrov, a so prepričani, da poseduje še veliko več. Februarja letos so mu zaplenili vile na Dedinju, šest stanovanj v Beogradu, tri garaže, klub v Kragujevcu, dve vili in številne parcele v Sremski Kamenici. In čeprav ga iščejo z Interpolom, je srbska policija prepričana, da vleče niti tudi iz ozadja.

Že pred leti naj bi uspešno vzpostavil kokainsko pot med Južno Ameriko in Evropo, kamor naj bi tovoril tone in tone kokaina na ladjah.

Kriv naj bi bil tudi za več likvidacij, povezan pa naj bi bil predvsem z državnimi strukturami v Črni gori, kjer naj bi se tudi trenutno skrival. Šarić je sicer srbski državljan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.