Slovenija
4099 ogledov

Banke z navodili za upokojence pred izplačilom pokojnin

koronavirus Saša Despot
Upokojenci naj 31. marca, ko bodo na račune nakazane pokojnine, banke in hranilnice obiščejo le v nujnem primeru.

V torek, 31. marca, bodo upokojenci na svoje račune prejeli nakazane pokojnine. Banke in hranilnice, članice Združenja bank Slovenije, so zato v zaščito svojih strank ter zaposlenih pozvale upokojence, naj pridejo v poslovalnice le v nujnih primerih. 

Upokojencem v razmerah epidemije koronavirusa svetujejo naslednje: 
1. Denar dvignite na bankomatu. - Vsem upokojencem, ki imajo bančno kartico, svetujejo, da opravijo dvig na bankomatu. 

2. Poslujte brez gotovine. - Upokojenci, ki uporabljajo spletno ali mobilno banko, naj opravijo bančne posle na daljavo. Svetujejo tudi izogibanje plačevanju z gotovino. Priporočajo uporabo kartic, še posebej brezstične kartice, ali pa plačevanje z mobilnim telefonom. 

3. Pooblaščeni na računu lahko pomagajo. - Tisti, ki so za dostop do svojih računov koga pooblastili, lahko za pomoč prosijo pooblaščenca. Pooblaščenci lahko prek svojih digitalnih poti uredijo tako plačilo položnic, spletne nakupe, v primeru, da bi potrebovali gotovino, pa jo tudi dvignejo na bankomatu. V Združenju bank Slovenije priporočajo upokojencem, ki ne uporabljajo bančne kartice, da uredijo dvig pokojnine prek pooblaščene osebe. 

V Združenju bank Slovenije poudarjajo, da je v primerih, ko je obisk bančne poslovalnice neizogiben, treba upoštevati vse preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic. "V poslovalnice vstopajte posamično, ohranite priporočeno razdaljo med vami in ostalimi prisotnimi v banki. Kjer je to potrebno, najavite svoj prihod v poslovalnico. Po vsakem stiku ali opravilu si umijte ter razkužite roke ter vaše naprave, ki ste jih uporabljali. Razkužilo je smiselno imeti ves čas pri sebi v torbi," svetujejo. 

koronavirus Koronavirus Slovenija To so ukrepi, ki jih državi predlagajo sindikati

Zaradi izplačila pokojnin daljši delovni čas

V torek, 31. marca, ko bodo izplačane pokojnine bodo delujoče poslovalnice bank in hranilnic večinoma odprte od 8. do 13. ure oziroma glede na objavljen delovni čas posamezne banke in hranilnice.

Stranke se v primeru vprašanj lahko obrnejo na banko ali hranilnico prek kontaktnega centra, s sporočilom prek spleta ali elektronske banke ali pa prek video klepeta, kjer je to možno. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice