Slovenija
50 ogledov

Bazen je pod vprašajem

Dva milijona evrov bo letos OZG namenilo investicijam v zdravstvenih domovih, je Žurnal24 main
Kranj. Do poletja odločitev o bazenu v zdravstvenem domu in nov rentge

Dogovor o nadaljnjem financiranju bazena v Zdravstvenem domu (ZD) Kranj mora biti sklenjen najpozneje v pol leta, je na včerajšnji novinarski konferenci dejal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG), sicer bodo bazen zaprli. Prav tako naj bi še v prvi polovici leta kupili nov digitalni rentgenski aparat.

Bazen lahko ohrani le dogovor o sistemskem financiranju, h kateremu bi se obvezale kranjska in sosednje občine.
Jože Veternik

Nepriznan strošek
O zaprtju bazena v ZD Kranj se govori že več let. Predstavlja namreč strošek, ki ga zdravstvena zavarovalnica ne priznava, ZD Kranj pa sili v izgubo. Veternik je opozoril, da ga lahko ohrani le dogovor o sistemskem financiranju, h kateremu bi se obvezale kranjska in sosednje občine. Več bo znanega po sestanku s kranjsko mestno upravo še ta mesec.

Novi digitalni rentgen v ZD Kranj bo na podlagi pravkar odprtih ponudb stal najmanj pol milijona evrov, je ocenil Veternik, med letošnjimi investicijami pa izpostavil še obnovo kotlovnice in parkirišča v Tržiču, novo parkirišče v Škofji Loki ter obnovo prostorov medicine dela prometa in športa v Kranju ter na Bledu.

Veternik je včeraj potrdil uvedbo nedeljske in praznične zobozdravstvene službe s 6. februarjem.

Spremembe doživlja tudi sobotno dežurstvo. Po novem bosta na Gorenjskem poleg kranjske delovali še dve sobotni ambulanti; ena na območju Bleda, Radovljice in Bohinja, druga pa na območju Žirovnice, Jesenic in Kranjske Gore. Vse bodo odprte od 8. do 12. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.