Slovenija
1396 ogledov

Beračila, da bi zaslužila, zdaj ji grozi globa

Beračenje Shutterstock
Želela je zaslužiti nekaj fičnikov, zdaj ji grozi globa v višini 41,73 evra.

Policisti PP Novo mesto so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o motečem beračenju pred zdravstveno ustanovo v Novem mestu. Na kraju so izsledili žensko, s katero je bilo več otrok. Ugotovili so identiteto 25-letne kršiteljice iz Dobruške vasi in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. "V kolikor bo ugotovljeno, da so beračili na vsiljiv ali žaljiv način, ji bodo izdali plačilni nalog," so sporočili s PU Novo mesto.

Zakon o varstvu javnega reda in miru namreč opredeljuje beračenje na javnem kraju kot prekršek, če je storjeno na vsiljiv ali žaljiv način. V zakonu je opredeljeno, da kdor na vsiljiv ali žaljiv način koga nadleguje z beračenjem za denar ali druge materialne dobrine, se kaznuje z globo 41,73 evra. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 12:55 02.avgust 2024.

    Kazen se bo izplačala iz priberačenega denarja . No ja je že čas , da s berače obdavči. košarkarjem tipa Bavčar pa se mora izplačati še kakšna odškodnina . Ne vem ali je ta situacija bizarna ali smešna . Vsekakor ...prikaži večor smo še svetlobna leta daleč od druge Švice , veliko bolj se približujemo , recimo Ukrajini , kjer je tudi vse več ali manj skorumpirano in to kljub vojni ali pa še celo bolj.

  • atamama 12:10 02.avgust 2024.

    Zanimivo je koliko delavcev iz tujine morajo ''uvoziti'' dolenjski podjetniki in hkrati se plačuje kar precej tisočim za delo sposobnim socialno podporo. Hudo je narobe z zakoni in pravili in delom CSD-jev na področjih kjer ''etični'' kraljujejo.