Slovenija
23 ogledov

Bo odpadel tudi pouk?

učenci šola šolniki Anže Petkovšek
Na območjih, kjer boste ocenili, da ni mogoče zagotoviti varnosti v prometu, pouk odpovejte, pravi ministrica.

Ministrica za šolstvo Stanka Setnikar Cankar je šolam in vrtcem poslala okrožnico v kateri ravnatelje poziva, naj se glede na opozorila Agencije RS za okolje, ki napoveduje v četrtek 5. in petek 6. februarja 2015 močno sneženje, predvsem v vzhodni polovici Slovenije, glede organizacije šolskih prevozov in izvedbe pouka v osnovnih šolah, pogovorijo z ustanovitelji.

"Predlagamo, da se na območjih, kjer boste ocenili, da ne bo mogoče zagotoviti varnosti v cestnem prometu, skupaj z občino odločite, da odpoveste šolske prevoze in pouk. Po potrebi v tem primeru organizirajte nujno varstvo za učence, za varen prevoz pa naj poskrbijo starši sami," je v okrožnici zapisala ministrica.

Pouk, ki bi zaradi tega odpadel, tako v osnovnih kot v srednjih šolah, bo potrebno nadomestiti, proslavo pred slovenskim kulturnim praznikom pa šole lahko organizirajo prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.