Slovenija
0 ogledov

Bo šolo kupila občina?

Srednja šola Suzana Kos
Nepremičnina. Prazna dve leti, v kratkem jo bo ministrstvo ponudilo naprodaj. V šolo bi radi pomorci.

V najkrajšem možnem času, predvidoma po drugi dražbi opreme, ki bo v prvi polovici novembra, bo ministrstvo za izobraževanje morebitnim zainteresiranim kupcem ponudilo še stavbo nekdanje Srednje tehniške šole Koper.

“Za nakup stavbe nekdanje kovinarske šole smo načeloma zainteresirani. Ne nazadnje gre za stavbo v mestnem jedru, v neposredni bližini objektov, ki so že občinska last,” ob tej napovedi pravijo na koprski občini, ko smo jih vprašali, ali bodo uveljavljali predkupno pravico. Ministrstvo je na objektu, ki je že dve leti prazen, za nujna investicijska vzdrževalna dela namenilo blizu 40 tisoč evrov.

Pomorci se stiskajo

V prostore bi rada uprava za pomorstvo, ki zdaj deluje na 371 kvadratnih metrih, po ocenah pa bi potrebovali skoraj petkrat več prostora. Uprava zdaj deluje v objektu, zgrajenem v prvi četrtini 18. stoletja, nekajkrat na leto pa jih ob visokem plimovanju celo poplavi morje. V upravi, ki spada pod ministrstvo za infrastrukturo, so upali, da se napovedi o prodaji ne bodo uresničile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.