Slovenija
28 ogledov

Bohinj po 20. uri nima dežurne medicinske službe

Rešilec Suzana Kos
Bohinj tudi v turistični sezoni po osmi uri zvečer nima na voljo dežurne medicinske službe. To pomeni, da je treba tudi v nujnih primerih na reševalca čakati od 15 do 20 minut dlje.

Da je neustrezna dežurna medicinska pomoč v Bohinju in okolici velik problem, se je izkazalo ob četrtkovi tragični nesreči motorista in nesreči tovornega vagona.

Ker po osmi uri zvečer tam nimajo na voljo dežurne medicinske službe, so reševalci do kraja nesreče potrebovali od 15 do 20 minut več časa, kot če bi bilo reševalno vozilo v Bohinju.V tem času sta na pomoč priskočili medicinska sestra in zdravnica, Poroča dnevnik.

Reševalna vozila sicer tudi čez dan pošiljajo iz blejskega zdravstvenega doma, saj jih v Bohinju nimajo. Kot še poroča Dnevnik ni ob koncih tedna, ko je obiskovalcev še več, nič drugače. Zdravnikov je tam premalo, zato prihajajo zdravniki dežurat tudi od drugod.

Zdravstveni dom Bled sicer dežurno službo za občini Bohinj in Gorje zagotavlja ponoči ob delovnikih, ne pa tudi ob koncu tedna.

Dobrih pet tisoč ljudi in še številni obiskovalci in turisti na zelo hitro in učinkovito pomoč tako v občini Bohinj ne morejo računati. Podobno je z Gorjami, kamor sodita tudi dobro obiskana soteska Vintgar in Pokljuka.

Komentarjev 1
  • crvit 19:45 07.avgust 2012.

    Zanimivo troej če grem v Bohinj pa si po 20 uri zvečer poškodujem sem primoran trpet celo noč ker se pač nekdo ne potrudi in zadeve uredi tudi gospod župan ima roke obrnjene k sebi samo da on bajno služi a narod ko je....