Slovenija
19 ogledov

"Boj ne bo kratek"

slovenija 30.11.12. protesti v ljubljani, protest proti oblasti, foto: sasa desp Žurnal24 main
V Ljubljani bo potekala prva vseslovenska splošna vstaja, kot so jo poimenovali avtorji dogodka na družabnem omrežju Facebook. Protesti napovedani tudi v Mariboru, Novi Gorici in na Ptuju.

"V vstajah po Sloveniji nastaja nekaj dragocenega in to je LJUDSKA MOČ. Ta je edino sredstvo, s katerim si bomo povrnili nadzor nad skupaj proizvedenim družbenim bogastvom," so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji protestov in dodali: "Danes bodo pripadniki režima korupcije in razlaščanja storili vse, da obdržijo svoje privilegije, da še naprej kot pijavke sesajo to, kar ustvarimo. Pri tem imajo silne zaveznike v mednarodnih finančnih trgih in mednarodni politiki. /.../ Če bo ocenil, da lahko ogorčenje ljudi ugrabi in ga spelje na svoj mlin, bo pustil, da bo vstaja miroljubna. V kolikor bo ocenil, da se to ne bo zgodilo, bo skušal vstajo zatreti z nasiljem.“

"Policija naj svoje delo opravlja profesionalno"

"Ker ne moremo preprečiti delovanja plačanih provokatorjev in ker nočemo zatirati svobodnega izražanja ogorčenja, kajti ogorčenje je substanca ljudske moči, se osredotočimo na OBRAMBO VSTAJE PRED MOREBITNIM POLICIJSKIM POGROMOM. Oblikujmo kordone, tako da se čvrsto primemo pod rokami, zaščitimo se s sredstvi proti solzivcu (plinske maske, rute, voda z limono, plavalna očala...) in SVOBODNO IZRAŽAJMO OGORČENJE. Izogibajmo se uporabi sredstev, ki lahko poškodujejo. Nikar ne delajmo panike, če poči kakšna petarda ali poleti kakšna bakla. In morda bo že jutri priložnost, da GREMO NOT. Če ne pa naslednjič,“ so še zapisali in policiste pozvali, naj svoje delo opravijo profesionalno in v skladu z etiko. "Če je namen vaših nadrejenih, da vas jutri uporabijo za eskalacijo nasilja, se jim uprite. To je vaša pravica in dolžnost in ljudstvo vas bo obravnavalo v skladu s tem. KDOR DANES NIMA DRŽAVLJANSKEGA POGUMA, JE PRIPADNIK REŽIMA KORUPCIJE. Če pa boste odložili ščite in čelade, bomo ŠLI SKUPAJ NOT.“

Komentarjev 29
  • vanč 11:06 27.december 2012.

    Sedaj pa že bivši predsednik in pobudnik teh demonstracij lahko udeleži metanja kock,in to mu prepustimo da bo stal v prvi vrsti.Pokaži "drugorazrednemu "narodu kako bi se dalo živeti brez tega,če te je kaj v hlačah.

  • ocean 16:23 21.december 2012.

    Podporo napi pokvarjeni eliti daje evropska pokvarjena elita in ostale, ki imajo od tega velike profite. Zato priporočam, da organizatorji teh protestov, tudi v ostale države z identičnimi problemi izvozite virus GOTOF SI. Tako bo ta pokvarjena tuja izkoriščevalska elita ...prikaži veča nehala, dajati naši eliti podporo ker se bo prisiljena boriti za svoje privilegije, ko jim bo dihal za vrat njihov lasten narod. Naj se nova evropska skupnost prehodno preimenuje v GOTOF SI NEOLIBERALISTIČNI KAPITALIZEM.

  • feferon 13:21 21.december 2012.

    Upam, da so policaji že ugotovili, da jih šefi v rit nosijo. mogoče jim bodo pa zdaj 50% spet podkupnine ponudili, da bodo narod mlatil...Dol s takšno vlado, ki jo imamo sedaj!Same barabe in lopove! In to naj bi bila ...prikaži več smetana slovenske politike, prej smrdljiv sir...brez plemenite plesni!