Slovenija
8622 ogledov

Bomo na silvestrovo potrebovali dežnike?

Dež
Vremenska napoved za naslednje dni in najdaljšo noč.

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva pretežno oblačno vreme, po nekaterih nižinah bo megleno. "Dopoldne se bo od severozahoda jasnilo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Popoldne bo sončno, najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija."

Jutri bo zmerno, občasno pretežno oblačno in povečini suho. "Zjutraj bo ponekod po nižinah megla," napovedujejo pri Arso. "Zapihal bo jugozahodnik, jutranje temperature bodo od -10 do -1, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 3 do 6, v alpskih dolinah severne Slovenije okoli 0, na obali do 9 stopinj Celzija."

V gorah nevarnost plazov

Agencija za okolje opozarja, da je v gorah velika nevarnost plazov.

V nedeljo bo na severu in severovzhodu še nekaj sonca, drugod se bo čez dan od juga pooblačilo. "Pihal bo jugozahodni veter," še napovedujejo pri Arso. "V ponedeljek bo oblačno, na zahodu se bodo pričele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo v noči na torek spuščala."

"Naši kraji bodo v naslednjem tednu na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodnim Sredozemljem," pišejo pri Arso. "Severno od Alp se bodo pomikale atlantske vremenske motnje, ki bodo občasno dosegle tudi naše kraje, prva nas bo dosegla v ponedeljek."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Verjetnost za padavine bo od ponedeljka naprej povečana, vmes bo tudi nekaj suhih obdobij. Jutranje temperature bodo malo pod 0, dnevne pa okoli 5 stopinj Celzija.

Sneg Vreme Slovenija Prihaja ohladitev in sneg

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.