Slovenija
5 ogledov

Brez pravega župana in direktorja

Janković in Butina Anže Petkovšek
Imenovanje. Čerin bo določil le, kdo bo v. d. direktorja mestne uprave MOL.

Vasji Butini v nedeljo poteče petletni mandat direktorja mestne uprave Mestne občine Ljubljana (MOL). To pomeni, da mora Aleš Čerin, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, do ponedeljka imenovati vršilca dolžnosti (v. d.). Možno je, da bo to Butina, ki sicer zaradi odhoda v pokoj ni želel podaljšati mandata za pet let. Butina je v zadnjem času deloval tudi kot član pogajalske skupine za sestavo vlade, ki bi ji predsedoval Zoran Janković.

Vsi so izpolnjevali pogoje

MOL je začela Butinovega naslednika iskati konec septembra, ko je objavila javni natečaj za direktorja mestne uprave.

Nanj se je prijavilo šest kandidatov in vsi so izpolnjevali formalne pogoje, so povedali v odseku za upravljanje kadrov MOL in dodali: "Po skrbnem pregledu prijav in razgovorih s kandidati je natečajna komisija, ki je vodila postopek, županu predlagala, naj ne izbere nobenega." Zakaj so se tako odločili, niso pojasnili, je pa takratni župan Janković tako odločitev tudi sprejel. To pomeni, da bo MOL nekaj časa imela samo začasnega župana (nadomestne županske volitve, na katerih Janković ne bo kandidiral, bodo 25. marca) in začasnega direktorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.