Slovenija
44 ogledov

Brisali bodo bele lise

Skrbnik projekta Marko Jesih napoveduje, da naj bi se dela v občini začela najpo Žurnal24 main
Širokopasovno omrežje. Zgrajeno naj bi bilo v letu in pol. Država prispeva devet milijonov.

Sevnica. Na razpisu za gradnjo širokopasovnega omrežja je občina pridobila dobrih devet milijonov nepovratnih sredstev. Na razpis se je prijavila v konzorciju z občinami Mokronog - Trebelno, Trebnje, Mirna Peč, Šentrupert in Žužemberk.

18 mesecev je rok za izgradnjo širokopasovnega omrežja.

Župan pričakuje težave
S pridobljenimi sredstvi bo zgrajeno širokopasovno omrežje na območju belih lis, ki jih je določilo ministrstvo. “Gre za 2.442 gospodinjstev v sevniški občini, ki se bodo lahko priključila na omrežje,” je zadovoljen skrbnik projekta Marko Jesih, ki že prihodnji mesec napoveduje zbore krajanov. “Tam bo treba razčistiti marsikaj, tudi služnost in podobno,” napoveduje župan Srečko Ocvirk, ki ga skrbi, da bo na terenu vrsta problemov. Gospodinjstva naj bi za priključek plačala 200 evrov, poskrbeti pa bodo morala tudi za notarsko overitev služnostne pogodbe, pri čemer pričakujejo največ težav. Širokopasovno omrežje bo gradila družba GVO, ki naj bi prispevala 40 odstotkov preostalih sredstev.

Kogar je kača pičila...

Ob optimističnih napovedih glede izgradnje širokopasovnega omrežja pa imajo Sevničani še v spominu ptujsko podjetje Gratel, s katerim je občina že leta 2008 podpisala pogodbo o gradnji širokopasovnega omrežja na območju belih lis. Gratel je izkoristil velikodušnost občine in je svoje vode razpeljal zgolj po mestu, ki je komercialno zanimivo, nato pa je obstal sredi težav. “Tu se kaj takega ne more ponoviti,” zagotavlja Ocvirk, saj gre za evropska sredstva in morajo biti dela opravljena tudi v komercialno nezanimivem področju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.