Slovenija
14 ogledov

Čakajo na zeleno luč

Dela na področju vodooskrbe v črnomaljski občini se še niso začela, v semiški in Žurnal24 main
Vodooskrba. V črnomaljski občini naj bi se dela za prvo fazo začela junija.
Podprojekt vodovodnih del najintenzivneje poteka v Občini Metlika.
Irena Flajnik Pezdirc, direktorica metliške komunale

V sklopu projekta trajnostne oskrbe prebivalstva s pitno vodo in varovanja vodnih virov Bele krajine dela potekajo v vseh treh občinah. “Razen v Občini Črnomelj se dela na področju vodooskrbe še niso začela, ker smo imeli nekaj težav pri projektiranju,” je povedala Irena Flajnik Pezdirc, direktorica metliške komunale in koordinatorica projekta.

“Projektiranje je bilo razdeljeno v dve fazi, in sicer spada en del v kohezijski del tega projekta, za drugi del pa bo morala Občina Črnomelj poiskati druge vire financiranja,” je pojasnila. Gradbeno dovoljenje za prvi del pričakujejo v prvi polovici maja, dela pa naj bi se začela junija.

Poskusno maja
Celoten projekt je vreden več kot 23 milijonov evrov. Belokranjske občine bodo prispevale deset odstotkov, preostalo pa bodo pokrili z državnimi in evropskimi sredstvi. Cenovno največji zalogaj sta dogradnja in posodobitev centralne čistilne naprave v Črnomlju. Gradbena dela so že končana, trenutno vanjo nameščajo strojno opremo. “Rešila naj bi vse težave, ki jih imajo s čistilno napravo zdaj,” je dejala Flajnik Pezdirčeva. Čistilno napravo naj bi poskusno zagnali maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.