Slovenija
14 ogledov

Čakajoč na postajo

Za prvo fazo projekta bo TriGranit odštel 250, za drugo pa še 50 milijonov evrov Žurnal24 main
Potniški center. Točne lokacije podpornih stebrov še vedno niso znane.

“Dokler ne bodo rešene vse tehnične podrobnosti, končne projektne dokumentacije ne moremo pripraviti,” je na vprašanje, ali so že pridobili gradbeno dovoljenje za gradnjo ljubljanskega potniškega centra, odgovorila tiskovna predstavnica Emonike Mateja L. Nacevski.

V Emoniki oziroma TriGranitu so namreč že spomladi napovedali, da bodo jeseni pridobili gradbeno dovoljenje in začeli graditi. “Še vedno se intenzivno ukvarjamo z usklajevanjem tehničnih detajlov s Slovenskimi železnicami,” pa je zdaj dodala tiskovna predstavnica. Od pomladi so tako naročili dodatne študije o lokaciji podpornih stebrov, ki bodo omogočali poglobitev železnice v prihodnosti. Že aprila je sicer direktor Csaba Tóth dejal, da že imajo točne lokacije stebrov in jim ni treba več čakati na nikogar. Zdaj pravijo, da bodo, če bodo lokacije usklajene do konca novembra, gradbeno dovoljenje glede na zadnje načrte pridobili v prvem kvartalu prihodnjega leta in potem začeli gradnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.