Slovenija
17 ogledov

Celovški dvori: Pomanjkljivosti ni

V najslabšem primeru bi se stanovalci iz republiških in mestnih stanovanj morali Žurnal24 main
Podizvajalci so do danes odpravili vse nepravilnosti pri strojnih inštalacijah, ki so jih ugotovili na tehničnem pregledu, je povedal njihov predstavnik Požar. Uporabno dovoljenje še ta teden?

Kdaj bo stanovanjska soseska Celovški dvori z 833 stanovanji dobila uporabno dovoljenje, iz upravne enote niso sporočili. Lea Zalokar, vodja izpostave Šiška, je povedala, da je bil ponovni tehnični pregled končan prejšnjo sredo in da takrat pomanjkljivosti še niso bile odpravljene.

"Govoril sem s tremi od štirih izvajalcev strojnih inštalacij in ti so potrdili, da so pomanjkljivosti do danes odpravili. Mi smo dali vse od sebe, da bi uresničili željo Mestne občine Ljubljana o čimprejšnji vselitvi, torej do 20. avgusta," je pojasnil predstavnik podizvajalcev v Celovških dvorih Mirko Požar.

Direktorica ljubljanskega stanovanjskega sklada Jožka Hegler je že prejšnji teden povedala, da bo upravna enota po odpravljenih pomanjkljivostih uporabno dovoljenje izdala v nekaj dneh: "Tudi upravna enota se zaveda velike želje tistih, ki čakajo na stanovanja, da se bodo lahko čim prej vselili."

Ljubljanski in republiški stanovanjski sklad ter Mestna občina Ljubljana so v Celovških dvorih kupili 419 stanovanj. Ker jih Vegrad ni dokončal v roku, so penali narasli že na 2,5 milijona evrov. Ali bo velenjsko podjetje dolg vrnilo z denarjem ali stanovanji, se bodo še dogovorili.

Celovški dvori so eden največjih projektov Vegrada, kjer so v četrtek priznali, da so plačilno nesposobni. Prav zaradi neplačil je bilo tudi veliko zapletov pri dokončanju te stanovanjske soseske, saj podizvajalci niso želeli končati del in predati dokumentacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.