Slovenija
20 ogledov

Cepljenje vas bo stalo 12 evrov

40 evrov je cepljenje proti hepatitisu A (dva odmerka) dražje v Kopru glede na c Žurnal24 main
Že jutri se na ljubljanskem Zavodu za zdravstveno varstvo lahko naročite na cepljenje proti sezonski gripi.

S cepljenjem bodo na Zavodu za zdravstveno varstvo Ljubljana sicer začeli oktobra, vendar je potrebno predhodno naročilo. 

Naročite se lahko na številkah  01/586 39 20  in 01/586 39 00 vsak delavnikih med 8. in 11. uro že od jutri naprej. Redna cena za cepljenje znaša 12 evrov, za kronične bolnike in starejše od 65 let.

Poskrbite zase in s tem za druge

Cepljenje strokovnjaki priporočajo predvsem dvema skupinama: tistim, ki imajo katerokoli od kroničnih boleznih, in starejšim od 65 let. Cepljenje je priporočljivo tudi za vse, ki bi lahko okužbo prenesli na druge osebe (zdravstveni delavci, učitelji …).

Proti sezonski gripi se je sicer treba cepiti vsako sezono, vendar pa so raziskave pokazale, da je cepljenje učinkovito. Pri zdravih odraslih osebah gripo prepreči v 70–90 odstotkih. Manjše je tudi število hospitalizacij in kakšni drugih zapletov.

Stranski učinki cepljenja so redki: pojavijo se lahko kratkotrajna povišana temperatura, slabost, glavobol, utrujenost, bolečina ali rdečina na mestu vboda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.