Slovenija
11 ogledov

Cesta, ne sprehajališče

Rekreativci vsako popoldne in konec tedna zasedejo oskrbovalno pot proti platoju Žurnal24 main
Varnost. Dars poziva rekreativce, ki uporabljajo dostopno pot do platoja Karavanke, naj upoštevajo predpise.

"Opažamo, da prebivalci Hrušice in Jesenic uporabljajo dostopno pot do avtocestne baze Hrušica. Zaradi malo prometa je ta cesta predvsem ob koncih tedna zasedena z rekreativnimi sprehajalci, rolkarji, kolesarji in mladimi družinami z otroškimi vozički. Pot pa vsak dan uporablja tudi 25 zaposlenih v službah na mejnem platoju. To je javna cesta, vendar je namenjena vozilom za vzdrževanje avtoceste," pojasnjujejo na Darsu in dodajajo, da ne morejo prevzemati odgovornosti za varnost rekreativcev.

"Rekreativci uporabljajo to cesto kot rekreacijsko površino in se tako tudi obnašajo. Zavedati bi se morali namena te ceste in upoštevati predpise," razlaga Marjan Koler z Darsa. Presenečeni pa so tudi vozniki, ki opažajo, da rekreativci hodijo kar po sredi ceste. Dars se za ureditev razmer na tem območju dogovarja z Občino Jesenice, o fizični zapori ceste pa za zdaj ne razmišljajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.