Slovenija
24 ogledov

Čez vikend gneča proti morju in na mejnih prehodih

Ravno ko so naše ceste zapustile še zadnje skupine poletnih turistov, so delavci Žurnal24 main
Zaradi dveh prometnih nesreč je oviran promet na štajerski avtocesti in ljubljanski zahodni obvoznici, gost promet z zastoji pa je tudi na Gorenjskem. Povečan promet lahko iz Avstrije proti Primorski pričakujemo tudi jutri, saj se mnogi odpravljajo na počitnice.

Promet je zaradi nesreče oviran na štajerski avtocesti, pri uvozu Krtina v smeri proti Celju, na zahodni obvoznici od Kosez proti Brdu pa je, prav tako zaradi prometne nesreče, zaprt prehitevalni pas. Zastoj je nastal od severne ljubljanske obvoznice od Bežigrada in iz smeri Gorenjske od predora Šentvid.

Na Gruškovju za prestop pol ure

Gost promet z zastoji je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) tudi na glavni cesti od Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer potniki za prestop čakajo približno pol ure, zgoščen promet pa beležijo tudi na gorenjski avtocesti pred viaduktom Peračica v smeri Ljubljane ter na cestah od Ljubljane proti Medvodam in od Brnika proti Kranju.

Čez vikend gneča proti morju

"V nekaterih delih Avstrije se začenjajo počitnice, zato že jutri zjutraj pričakujemo gnečo od severa proti jugu, torej iz Gorenjske poti Primorski. Težave bodo verjetno zaradi zožitev na gorenjski avtocesti pri Podtaboru in na Primorskem na obalni cesti ter od Kopra proti mejnemu prehodu Dragonja," je za zurnal24.si pojasnil Kristjan Zobovnik z omenjenega centra.

Na pot pred zastoji

Največ zastojev oziroma čakanja lahko v soboto in nedeljo pričakujemo na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. "Vozniki naj spremljajo obvestila in naj se na pot odpravijo pred gnečo," še svetuje Zobovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.