Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

10. maja začetek sojenja

Zaključna akcija maja lani. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Sojenje v zadevi Balkanski bojevnik se bo začelo 10. maja.

Glavna obravnava v zadevi Balkanski bojevnik se bo začela 10. maja, odvetniki so že dobili vabila. Obtožba je postala pravnomočna 25. marca, po tem ko je zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča zavrnil ugovore odvetnikov zoper obtožbo.

Sojenje leto po akciji
Tožilstvo 17 obtoženih bremeni neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, hudodelskega združevanja in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem.

Pred slabim letom se je odvila kriminalistična akcija, v okviru katere so prijeli tudi domnevnega vodjo slovenskega dela narkokartela Dragana Tošića in 13 njegovih domnevnih sodelavcev.

Sojenje tudi v Srbiji
V zadevi Balkanski bojevnik že poteka sojenje v Srbiji. Od 20 obtoženih jih na zatožni klopi sedi le 11. Sedmim, med katerimi je tudi srbski narkokralj Darko Šarić, sodijo v odsotnosti, ker so na begu, dva pa sta se pokesala in sodelujeta kot priči.

Šarić je tako na begu že več kot leto dni, sprva naj bi pobegnil v Črno goro, od tam v Švico, nato pa v južno Ameriko. Iščejo ga zaradi tihotapljenja 2,1 tone kokaina.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.