Slovenija > Črna kronika
47 ogledov

16-letni kolesar podlegel poškodbam

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Izven naselja Spodnja Brežnica se je zgodila huda prometna nesreča, za posledicami katere je v mariborskem UKC umrl kolesar.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je okoli 19. ure 55-letni moški iz okolice Poljčan vozil kombinirani avtomobil iz Poljčan proti Slovenski Bistrici. Izven naselja Spodnja Brežnica, pred prehodom ceste čez železnico, naj bi zaradi neprimerne hitrosti zapeljal na bankino. V tistem trenutku sta iz nasprotne smeri prišla 16-letni kolesar in pešec. Voznik je s sprednjim desnim delom avtomobila trčil v kolesarja, ki ga je vrglo v potok, pešec pa je odskočil v potok. Voznik je vozilo ustavil po 200 metrih. Kolesar je kasneje zaradi poškodb umrl v UKC Maribor.

Alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu prisotnost alkohola nad doovljeno mejo. Policisti so odredili strokovni pregled in voznika pridržali. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz  malomarnosti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.