Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

20-letnik davil mamo

nasilje Boštjan Tacol
Na Dolenjskem so se policisti konec tedna znova ukvarjali z nasiljem v družini. Nasilneži so imeli od 20 do 72 let.

Najstarejšega nasilneža so trebanjski policisti obravnavali že v petek. Pijan se je znesel nad soprogo in sinom. Policisti so mu prepovedali približevanje.

Na udaru tudi otrok

Novomeški policisti so posredovali pri 45-letniku, ki se je sprl s partnerko in v prisotnosti otrok razbijal po stanovanju.

"Skušal je udariti otroka, partnerko je prijel za vrat in jo udaril v glavo. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Nasilnež naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad žrtvijo, pogosto v prisotnosti otrok," so zapisali na PU Novo mesto.

Izrekli mu bodo ukrep prepovedi približevanja žrtvam in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

Mama morala bežati

Včeraj popoldne pa so zaradi družinskega nasilja posredovali šentjernejski policisti. Tokrat se je nad svojo mamo spravil 20-letnik. Mamo je davil in ji grozil z nožem, uspela je pobegniti iz hiše in poiskati pomoč.  Tudi njega so policisti pridržali, čaka ga ovadba zaradi nasilja v družini.

Komentarjev 4
  • Minerva 11:45 19.november 2013.

    Človek, ki ni sposoben komunicirati na inteligenten način ( se pravi brez fizičnega in verbalnega nasilja) je slaboumen in kot tak potreben posebne obravnave, najbolje v kakšni takim primerkom namenjeni ustanovi. Je pa res, da so straši vse prej kor ...prikaži večor biseri in 4. božja zapoved pogosto čisti nesmisel.

  • maneken 00:06 19.november 2013.

    Človek se vpraša, kako po Goebbelskovsko nizkoten mora biti novinarski pisun, ki napiše, da je dvajsetletnik davil mamo, ne napiše pa zakaj, ker ve, da bo s tem izzval gnev in hujskaške poste svojih idiotskih bralcev, ki prej napišejo kakšno ...prikaži več neumnost preden kaj pomislijo.Mama, vedno zaščitena, vedno superiorna, vedno privilegirana, ne glede na vse, že samo zato, ker je mama. O sveta preproščina usmmili se bebcev.

  • zic 18:55 18.november 2013.

    samo 1x in mu polomim roke in noge