Slovenija > Črna kronika
5875 ogledov

Abramov ne bi mogel ubijati, pomagal je celo ranjeni ptički

Sebastien Abramov-31.3.2023 D. M.
Na sojenju Sebastienu Abramovu zaradi umora Sare Veber je danes pričal njegov prijatelj iz otroštva, skupaj sta tudi vodila dekleta v hotel Slon.

Sojenje Sebastienu Abramovu se je danes le nadaljevalo. Kot smo poročali, je namreč pred prejšnjo obravnavo, 20. marca, svojemu zagovorniku, odvetniku Michaelu Rotterju, povedal, da je ni sposoben spremljati ne psihično in ne fizično. Predsednica senata, sodnica Marjana Topolovec Dolinšek, je zato odredila pregled v psihiatrični bolnišnici v Vojniku, kjer so ugotovili, da res ni v dobri koži.

Kazal značke Interpola in FBI

Emil K. je povedal, da sta bila z Abramovim soseda, obiskovala sta tudi isto osnovno šolo, dve leti pred smrtjo Sare Veber pa izgubila stike, spet sta jih navezala po tragediji na Pernovem. Prej sta skupaj hodila predvsem v BTC in staro Ljubljano, dvakrat sta tudi najela apartma v hotelu Slon: "Če kaj ujameš v diskoteki, greš v hotel." Potrdil je, da je hotelske račune poravnal Abramov, vendar, da niso zapravili do 5.000 evrov na vikend: "Soba je stala 200, morda 250 evrov."

Takrat po njegovih besedah Abramov še ni bil z Vebrovo. Ko sta slednja postala par, pa so se včasih družili: „Pred mano se nista nikoli kregala.“

Opisal je tudi obtoženca kot človeka: "Rad se je družil z mano, jaz pa z njim. Zabaven je, veliko sva se nasmejala." Svoje izjave policistom kmalu po Sarini smrti, da je morala umreti, ker je morda kaj izvedela, da je Abramov patološki lažnivec, psihopat in policijski špicelj, da sta edina normalna v njegovi družini dedek in babica, pa je danes odločno zanikal, da ne držijo.

Res je le, da je Abramova videl s pištolo, in da mu je pokazal originalne policijske značke, med njimi Interpola in FBI. Prav tako ne ve, s čem se je preživljal in tudi o smrti Vebrove se nista nikoli pogovarjala.

Potrdil pa je svoje navedbe iz preiskave, da Abramov po njegovem mnenju ni zmožen ubijati. Nekoč so na cesti našli poškodovano ptico in jo na njegovo pobudo peljali k veterinarju.

Z Julijo se nista držala za roke

Priča je tudi pojasnila, da je po smrti Vebrove videl skupaj Abramova in Julijo Adlešič, s katero sta se poznala od njenega 15. leta, saj je živela v bližini: "Nista pa se držala za roke ali kaj podobnega."

Sodnica Topolovec Dolinškova je prebrala še izpoved Božice R., sosede Abramova, s katerim je imela več stikov po tragediji, a so se končali s sporom: "Posojala sem mu denar, še več moja hči. Zaradi tega smo bili kar zadolženi." Zaradi ogoljufanja njene hčerke je stekel tudi kazenski postopek.

Kot je znano, je 15. marca preteklo osem let od tragičnega dogodka. Abramov zatrjuje, da je šlo za nesrečo pri čiščenju puške, po prepričanju tožilstva pa je 24-letno Vebrovo umoril iz nizkotnih nagibov.

Na banko morda še danes

Toda sojenje poteka počasi, tako je Rotter na februarski obravnavi skušal prepričati sodni senat, da se je "okužil" ob gledanju televizijske oddaje o dogajanju na Pernovem in odrezani roki, v kateri naj bi bili predstavljeni tudi nekateri dokazi, izločeni iz sodnega spisa, ter doseči izločitev sodnice porotnice, ki naj bi mu na hodniku dejala, da je na televiziji izvedela nekaj novih podatkov.

Topolovec Dolinškova je njegova predloga zavrnila, ker  naj bi bila poskus zavlačevanja postopka. Če se ta ne konča z obsodbo do konca julija, morajo pač Abramova izpustiti na prostost, saj se mu takrat izteče dveletni pripor. 

Na naslednjih obravnavah bodo prebrali še izpise iz zaseženega mobilnega telefona, obramba bo tudi angažirala svoja izvedenca za psihologijo in psihiatrijo. Ker ju bodo morali sami plačati, je obtoženi zaprosil sodišče, da mu dovoli prost izhod do banke, da bo dvignil denar. Odobritev je dobil, nakazila še ne. „Pričakujem ga danes ali v ponedeljek,“ je obvestil sodnico.
 

Komentarjev 10
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 18:21 31.marec 2023.

    Stoji učilna zidana...

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:56 31.marec 2023.

    Prav je, da je vsakomur določeno pošteno sojenje, ampak bojim se, da zna biti razsodba pri našem delovanju pravosodnega sistema v dobro Sebastiana Colariča. Oziroma Sebastiena Abramova, kakor se sedaj imenuje. Zaslužil bi si dosmrtno zaporno kazen. Kateri se pa ...prikaži več naše sodstvo niti ne upa niti približati. Sramota. https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/vsi-neporavnani-dolgovi-sebastiena-abramova-810833

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:54 31.marec 2023.

    Če ta primer zastara potem naj gre pa vse skupaj v maloro, ne pa da se še bunijo, da bi višje plače imeli.