Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Avtocestni tatovi znova na delu

Vlom v avto Shutterstock
Na Gorenjskem konec tedna znova znova tatvine na avtocestah. Nepridipravi izkoristijo nepozornost. Za svojo zaščito lahko največ storite sami.

Na Gorenjskem so v petek in soboto  obravnavali dve kaznivi dejanji neznancev, ki so pristopili do oškodovancev, izkoristili njihovo nepozornost in jih okradli.

V petek je na izvozu iz avtoceste na Polici pri Kranju voznik popravljal okvaro na prikolici. Iz vozila so neznanci ukradli torbico in ga oškodovali za okoli 800 evrov.

V drugem primeru pa je ropar udaril na bencinskem servisu na Hrušici. Okoli 4. ure zjutraj je neznanec pristopil do vozila in ukradel denarnico z gotovino.

Avtomobila bila odklenjena

"Izpostavljena  dogodka  sta  klasičen  primer,  kako  oziroma kdaj storilci izkoriščajo nepozornost oškodovancev in izvršujejo tatvine. V obeh primerih so  storilci  namreč  pristopili  do vozil oškodovancev in iz njih odtujili predmete  ter si pridobili protipravno premoženjsko korist. V obeh primerih so  bila  vozila  oškodovancev odklenjena, oškodovanci pa vrednejših stvari niso  ustrezno  shranili.  S  tem so storilcem omogočili praktično neoviran dostop   do  odtujenih  predmetov," opozarjajo na PU Kranj.

Opozarjajo, da oškodovanci lahko naredijo več za svojo zaščito – vozila zaklepajte, okna zapirajte, vrednejših predmetov ne puščajte na vidnem mestu,  med  postanki na bencinskih servisih  in  počivališčih pa vedno preverite okolico svojega vozila in stanje  pnevmatik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.