Slovenija > Črna kronika
586 ogledov

Balkanski bojevnik: Večina priznala krivdo

balkanski bojevnik Saša Despot
Prvoobtoženi v zadevi Balkanski bojevnik Dragan Tošić je danes na ponovljenem sojenju priznal krivdo, enako je storila večina soobtoženih.

Sodnica je že sprejela priznanje Dragana Tošića in priznanje Jakoba Remškarja, ostale naj bi obravnavali v ponedeljek, poroča portal 24ur.com. Tožilstvo predlaga kazen v višini že prestanih kazni v zaporu.

Gre namreč že za tretje sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Tožilstvo dvanajstim obtoženim očita, da naj bi pod vodstvom Tošića v letih 2008 in 2009 na veliko trgovali s kokainom in organizirali prevoze te droge iz Južne Amerike v Evropo. Poleg tega naj bi bili povezani s srbskim narko kraljem Darkom Šarićem.

Doslej so obtoženim sodili dvakrat. Na prvem sojenju je bila večina, skupaj s Tošićem, oproščena. Na drugem sojenju so bili obsojeni, vendar je vrhovno sodišče novembra 2021 sodbo razveljavilo, saj se je opirala na dokaze, ki jih je policija po presoji sodišča pridobila nezakonito. Primer Balkanski bojevnik zastara čez slabo leto, tretje sojenje pa se je začelo z zahtevo obrambe po izločitvi nezakonito pridobljenih dokazov.

Ljubljansko okrožno sodišče je v začetku meseca delno ugodilo predlogu obrambe in izločilo del dokazov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • leonardo 14:18 19.januar 2023.

    Bravo barabe. Dobro so vas izvlekli vaši odvetniki. Izpodbijali vse dokaze in uspeh je tu. Bravo tudi za naše sodstvo, ki ugodi vsakemu trapastemu ugovoru naših vrlih branilcev. Ni se mi za bati za svojo rit. Lahko začnem živeti od prodaje mamil.