Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Bertoncljeva izločena

Sojenje Kordežu Saša Despot
Sojenje Kordežu in ostalim iz Merkurja odloženo do petka, da preučijo spremembe v obtožnici. Razsodba možna že prihodnji teden.

Čeprav je sprva že kazalo, da bo sojenje Kordežu in ostalim preloženo zaradi odsotnosti Marte Bertoncelj, se je obravnava danes nadaljevala

Bertoncljeva naj bi namreč pred kratkim doživela nesrečo in se zdravi na travmatološkem oddelku jeseniške bolnišnice. 

"Nasprotujemo sojenju v njeni odsotnosti. Obdolžena je upravičena, da spremlja sojenje neposredno, zato predlagamo preložitev obravnave," je zagovornica Bertoncljeve Anka Kozamernik predlagala sodniku Srečku Škrbcu. Iz bolnišnice so sporočili, da do nadaljnjega Bertoncljeva ne bo sposobna priti na obravnavo.

Sojenje pa se je vseeno nadaljevalo, saj so izločili Bertoncljevo.

"Premoženje, ki jim ni pripadalo"

"Iz Merkurja so potegnili premoženje, ki jim ni pripadalo. Potem pa so ga knjigovodsko prikazali kot dobiček," je vztrajal tožilec Jože Kozina.

Tožilec je tik pred koncem sojenja nekoliko spremenil obtožnico: dodal ji je povsem konkretno vsoto, na osnovi poslovnih deležev Kordeža, Jelovčana in Bertonceljeve v Merfinu, ki naj bi si jo vsi trije prilastili z nezakonitimi posli pri vodenju Merkurja.

Odvetniki obtoženih so zahtevali dodatni rok, da bi preučili spremembe. Tožilec je dejal, da dodaten čas ni potreben, saj so vneseni le konkretni zneski. Sodnik je vseeno odobril Kordežu čas do petka, da preuči spremembe. V petek se bo sojenje nadaljevalo, predvidoma z zaključnimi besedami, prihodnji teden pa bi se sojenje lahko končalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.