Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Bežal pred policijo in pristal na glavi

policija, policist, alkohol, kontrola Žurnal24 main
Za policisti je zelo pestra noč, saj je med drugim s cest spravila kar 22 pijanih voznikov, ki so ogrožali življenja drugih. Najbolj pestro je bilo na Goriškem, kjer je eden od njih v begu pred policisti pijan pristal na strehi.

Kot so sporočili novogoriški policisti, so danes okoli 0.20 skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila, ki pa se za znake ni zmenil, temveč je odpeljal mimo kontrole.

A se je njegov poskus bega kmalu končal, saj ga je zaradi prehitre vožnje zaneslo s ceste, kjer je trčil v manjše drevo in se prevrnil na streho. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,87 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (meja je 0,24). Voznik se je v prometni nesreči lažje telesno poškodoval.

Policisti so sicer obravnavali še 32 prometnih nesreč, od katerih je v 24 primerih nastala le gmotna škoda, v ostalih se je huje poškodovala 1 oseba, 10 pa je bilo lažje poškodovanih. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih pravil so zasegli 9 vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.