Slovenija > Črna kronika
167 ogledov

Kot v filmu: Pobegnil policistom, zapeljal na počivališče, sledilo je tole ...

avtomobil prometna nesreča poškodbe Profimedia
Policisti so poskusili ustaviti vozilo, a se voznik na znake ni odzival. Po begu pred policisti je voznik trčil v tovorno vozilo. Potniki v vozilu so poškodovani.

Nekaj pred polnočjo včeraj so ljubljanski policisti na Viču ustavljali vozilo znamke Volkswagen passat. Voznik se na policijske znake (modre luči in sirena) ni odzival, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal na ljubljansko obvoznico in po avtocesti v smeri Primorske. 

Policisti so voznika večkrat poskusili ustaviti, a je kljub modri luči voznik nadaljeval vožnjo do počivališča Lom. Na Lomu je zapeljal na počivališče, nato pa na parkirišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prikolico tovornega vozila. 

Policisti so voznika in še tri sopotnike (slovenske državljane) prijeli. Vsi trije potniki so se v trčenju poškodovali. Ena od potnic se je poškodovala huje, a njeno življenje ni ogroženo. 

Enaindvajsetletni voznik, ki v nesreči ni bil poškodovan, nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Izkazalo se je še, da je bilo vozilo včeraj odtujeno na območju Šiške. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivih dejanj. Prav tako zoper voznika poteka postopek o prekršku. Policija bo z ugotovitvami seznanila pristojno državno tožilstvo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.