Slovenija > Črna kronika
1027 ogledov

Bežal pred policistom z avtom in peš, to so odkrili policisti

Policijsko vozilo Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa poskušali ustaviti voznika avtomobila, ki pa je začel pred njimi bežati. Tako se je beg končal.

Nekaj po 22. uri so policisti pri Dobravi pri Škocjanu zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V križišče je zapeljal ob rdeči luči na semaforju. Vozil je po kolovozni poti, kjer je zaviral in naglo speljeval, potem pa vozilo ustavil in poskušal pobegniti peš. 

Policisti so nevarnega voznika prijeli in ga obvladali. 

Izkazalo se je, da gre za 23-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel voznik v litru izdihanega zraka 0,85 miligrama alkohola (1,8 g/kg). 

Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje, mu zasegli avtomobil. Policija bo podala obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.