Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Brez čelade, a podkrepljen z alkoholom

Žurnal24 main
Mladeniča kršila goro predpisov. Med nepremišljeno vožnjo z motornimi kolesi nesreča, v kateri sta se poškodovala oba.

Mladeniča kršila goro predpisov. Med nepremišljeno vožnjo z motornimi kolesi nesreča, v kateri sta se poškodovala oba.

Prometna nesreča se je zgodila danes ponoči v Ložu. 17- in 18-letni domačin sta se sta vozila neregistrirani kolesi z motorjem brez zaščitnih čelad in brez vozniških dovoljenj.

Mlajši je zaradi nepravilne smeri vožnje čelno trčil v starejšega, pri tem se je huje poškodoval, njegov prijatelj pa lažje. Oba so odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

 

Policisti so minulo noč v okviru akcije 0,0 šofer do streznitve pridržali 31 voznikov.

Obdolžilni predlog in položnice
Starejšemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, za povzročitelja nesreče pa je bil odrejen strokovni pregled.

 

Zoper 17-letnika bodo policisti napisali obdolžilni predlog zaradi povzročitve prometne nesreče, vožnje brez vozniškega dovoljenja, neuporabe čelade in vožnje neregistriranega vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo napisan obdolžilni predlog tudi za 18-letnika, zaradi drugih kršitev pa mu bodo izdali plačilni nalog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.