Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Cariniki zasegli 24 tisoč cigaret in steroide

Skrite cigarete Carinska uprava RS
Zavojčki so bili skriti v lesenih polknih, v kombiju pa jih je prevažal državljan BiH.

Cariniki ljubljanskega mobilnega oddelka so zadnjo nedeljo v oktobru med nadzorom na ljubljanski južni obvoznici v kombiniranem vozilu našli 24 tisoč neprijavljenih cigaret različnih znamk. Kombi je vozil državljan Bosne in Hercegovine.

Zavojčki, opremljeni s tobačnimi znamkami BiH, so bili skriti v lesenih polknih ter najverjetneje namenjeni za italijanski črni trg. Cariniki so blago zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku.

Naročniki fizične osebe

Cariniki izpostave Pošta Ljubljana pa so prejšnji ponedeljek odkrili več pošiljk blaga, ki ga je prepovedano uvažati v Slovenijo. V treh pošiljkah iz Turčije in Tajske so našli prepovedane anabolične androgene steroide in 20 ampul z učinkovino drostanolon, 30 ampul testosterona ter 200 kapsul s poživilom sibutraminom. Iz Hongkonga je prispela pošiljka s teleskopsko palico, ki se uvršča med hladno orožje. Vse pošiljke so bile naslovljene na fizične osebe, cariniki pa bodo blago predali ljubljanskim policistom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.