Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Celje: Lažni bombni preplah

Bombni preplah v Celju.
1/9
Gregor Katič
Zaposleni na celjski občini so morali zaradi bombnega preplaha zapustiti delovna mesta. Izkazalo se je, da je bila prijava lažna.

Klic o podtaknjeni bombi so na policiji prejeli danes okrog 12.30, je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Na kraj so odšli policisti Policijske postaje Celje, ki so zavarovali območje ter poskrbeli za varnost ljudi v občinski stavbi in njeni okolici. Prav tako so na kraj dejanja odšli celjski kriminalisti ter vodnik službenega psa s psom izurjenim za iskanje eksploziva.

Po končani preiskavi, ki se je zaključila ob 16. uri se je izkazalo, da je bila prijava lažna. Zato policisti s preiskavo nadaljujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

Morali so domov

Zaradi suma, da se v eni od stavb nahaja eksplozivno telo, so na celjski občini zaposlene poslali domov. "Okoli poldneva smo smo s strani policije dobili obvestilo, da bi se lahko v naši stavbi nahajalo eksplozivno telo. Zato smo v skaldu z navodili policistov izpraznili obe stavbi, tako stavbo Upravne enote kot občine. Zaposlenim je bil tako odvzet delovni dan. Napotili smo jih domov," so za Žurnal24 povedali na Mestni občini Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.