Slovenija > Črna kronika
6517 ogledov

Divjali kot nori, a nihče ni ostal brez vozniškega dovoljenja, to je razlog

Prehitra vožnja po avtocesti, prekoračitev hitrosti
1/4
PU Novo mesto
Policisti z novomeške policijske uprave so ujeli kup prehitrih voznikov. Rekorder je vozil 209 kilometrov na uro, a nihče od ujetih ni ostal brez vozniškega dovoljenja.

Okoli 8.30 so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila švicarskih registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 199 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 69 km/h. 33-letnemu državljanu Severne Makedonije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Ob 13.30 je voznik osebnega avtomobila audi avstrijskih registrskih oznak vozil s hitrostjo 202 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 72 km/h. Policisti so ugotovili, da gre za 19-letnega voznika začetnika, državljana Avstrije. Zaradi kršitve so mu izrekli globo v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk.

Nekaj po polnoči so ustavili voznika osebnega avtomobila porsche panamera švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 205 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 75 km/h. 28-letnemu državljanu Švice so izrekli globo.

Ponoči so kontrolirali 44-letnega državljana Švice, voznika osebnega avtomobila BMW X7, ki je prekoračil dovoljeno hitrost za 79 km/h, vozil je s hitrostjo 209 km/h.

Prehitra vožnja po avtocesti, prekoračitev hitrosti | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Nekaj pred 1. uro so ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 197 km/h in je prekoračil dovoljeno hitrost za 67 km/h. 47-letnemu državljanu Kosova so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Na Obrežju so prav tako okoli 1. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 200 km/h. 49-letnemu državljanu Kosova so izrekli globo.

"Vsem, ki so prekoračili dovoljeno hitrost na avtocesti za 40 do 50 km/h, so izrekli globo v višini 250 evrov in tri kazenske točke. Tistim, ki so prekoračili hitrost za 50 do vključno 60 km/h so izrekli globo v višini 400 evrov in pet kazenskih točk. Za prekoračitev dovoljene hitrosti za več kot 60 km/h pa je predvidena globa v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk," so zapisali policisti. Zaradi divjanja na cesti je tako najvišje globa 1200 evrov (ob upoštevanju polovičke 600 evrov) in devet kazenskih točk. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.