Slovenija > Črna kronika
164848 ogledov

Eden mrtev, dekle v bolnišnici, prijeli 13 osumljencev

policija na Kongresnem trgu Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Celjski kriminalisti in njihovi kolegi s generalne policijske uprave so minuli vikend zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. En odvisnik je zaradi predoziranja umrl.

Celjski kriminalisti in njihovi kolegi z generalne policijske uprave so v preiskavi, s katero so začeli začeli v prvih mesecih leta 2023 z uporabo klasičnih in  prikritih preiskovalnih ukrepov, ugotovili, da je 13 osumljenih delovalo v dveh kriminalnih skupinah. Njihovi člani so se med seboj občasno povezovali ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo heroina, kokaina ter ekstazija.

Droga | Avtor: PU Celje PU Celje
Dva kilograma kokaina na mesec

Vsakodnevno so oskrbovali odvisnike z območja celjske policijske uprave in jim mesečno prodali najmanj dva kilograma kokaina.
Prejšnji mesec so prodali heroin osebi, ki je zaradi predoziranja umrla, kokain pa 19-letnici, ki je bila zaradi zaužitja hospitalizirana.

Člani združbe, ki so delovali na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana, kjer so kriminalisti identificirali več dobaviteljev, so imeli jasno razdeljene vloge in naloge. Pri ustvarjanju mreže preprodajalcev na območju PU Celje so bili izredno iznajdljivi in previdni. Med preiskavo so jim zasegli kilogram in pol kokaina, 800 gramov heroina in 1300 gramov ekstazija.

"V zaključni akciji smo opravili dvanajst hišnih preiskav in pridržali dvanajst oseb dobro organizirane kriminalne združbe, ki je na območju Slovenije izvrševala kazniva dejanja s področja tihotapstva in preprodaje prepovedanih drog. Deset smo jih privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je devetim odredil pripor. Zaradi suma storitve 36 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami smo ovadili 13 slovenskih državljanov, starih od 28 do 51 let. Za storjena kazniva dejanja jim grozi od pet do petnajst let zaporne kazni," je sporočila Milena Trbulin s PU Celje in dodala, da so bili nekateri tako v Sloveniji kot tujini v preteklosti že obsojeni za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

Komentarjev 26
  • Nelaži 21:44 04.junij 2024.

    Po Mitji Kunstlju glede prodaje droge policija preganja samo njihovo konkurenco na terenu.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 18:55 04.junij 2024.

    V Celju je v tem cehu glavna albanska mafija...Njihov podmladek pa se za nasledstvo vzgaja s tem, da pretepa in izsiljuje slovenske dijake...Tu bo treba delovat preventivno, ker lahko komu "vtrga" in bodo nepotrebne žrtve..

  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 16:57 04.junij 2024.

    "Med preiskavo so jim zasegli kilogram in pol kokaina, 800 gramov kokaina". A ne znate napisati 2 kili 30?