Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Eksplodiral televizor

Žurnal24 main
V stanovanjskem bloku v Brežicah eksplodiral TV-sprejemnik, osem ljudi se je zastrupilo z dimom, nastalo je za 20 tisoč evrov škode.

V soboto so nekaj po 14. uri pristojne službe dobile več klicev, da se v stanovanjskem bloku na Šolski ulici v Brežicah vali gost črn dim.

Policisti so skupaj z gasilci evakuirali stanovalce, pri tem pa so v eno od stanovanj vstopili na silo, ker se nihče ni oglašal, v stanovanju pa naj bi bila starejša stanovalka.

Šest hospitaliziranih
Zdravnica in reševalci na kraju dogodka so morali pomagati osmim ljudem zaradi zastrupitve z dimom, od tega so jih šest (tudi 76-letnega lastnika stanovanja in dva otroka, stara sedem in devet let), ki so gasili začetni požar, tudi hospitalizirali.

Zdravniško pomoč je potreboval tudi brežiški policist v patrulji, ki je prihitela na pomoč stanovalcem. Razen dveh (lastnika stanovanja in 84-letne stanovalke iz iste zgradbe) so bili vsi odpuščeni v domačo nego, pri čemer pa naj po podatkih zdravnikov nihče ne bi bil huje poškodovan.

 

Zaradi požara in sajastega dima je nastalo za okoli 20 tisoč evrov premoženjske škode.

Eksplodiral TV-sprejemnik
Kriminalisti so opravili ogled in ugotovili, da je iz za zdaj še neugotovljenega vzroka iz radiatorja brizgnila voda na bližnji TV-sprejemnik, ki je eksplodiral in zgorel v celoti. Med gorenjem se je sproščal strupen sajast dim, tako da so morali stanovalce evakuirati, dokler gasilci niso z meritvami ugotovili, da koncentracija plinov ne ogroža več zdravja, so sporočili s PU Krško.

 

Pri intervenciji je sodelovalo devet gasilcev PGD Brežice s štirimi vozili, pomoč pa sta jim nudila tudi dva gasilca PGE Krško, ki sta opravila meritve strupenih emisij v bloku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.