Slovenija > Črna kronika
11269 ogledov

Eksplozija razdejala večstanovanjsko hišo, eden mrtev

Požar GARS Jesenice
V večerni eksploziji plina na Slovenskem Javorniku je umrl 74-letni stanovalec.

V večstanovanjski hiši na Slovenskem Javorniku v občini Jesenice je danes nekaj pred sedmo zvečer odjeknila ekpslozija. "Po prvih podatkih je prišlo do eksplozije plina v stanovanju, v katerem je bil v tem času 74-letni moški, ki je zaradi posledic eksplozije na kraju umrl," je sporočil Roland Brajič s kranjske policijske uprave.

Kot je dodal, so interventne službe še vedno na kraju: "Požar so pogasili gasilci. Iz stavbe so bili evakuirani štirje stanovalci. Nobeden od njih ni bil telesno poškodovan. Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Vzrok za eksplozijo plina v stanovanju še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Nastala je velika premoženjska škoda. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo."

Na prizorišče požara je prihitelo 31 gasilcev z desetimi vozili, ob poklicnih z GARS Jesenice še člani PGD Jesenice in PGD Koroška Bela. "Ob našem prihodu je bil požar v pritličnem stanovanju že povsem razvit in je povsem uničeno. V zgornjih nadstropjih so popokala stekla, poškodovana sta fasada in del ostrešja," nam je povedal vodja intervencije Peter Zupan z GARS Jesenice. Gasilci so se spet izkazali: požar so ukrotili v manj kot desetih minutah in preprečili še večjo škodo.

Komentarjev 12
  • Soljatar 23:01 28.maj 2024.

    plin je potrebno v večstanovanjskih stavbah strogo prepovedati.

  • Ender3 22:13 28.maj 2024.

    Ja starost je heba. Spregleda se najbolj pomembna pravila varnosti. Tesnilo in priključna cev. Guma sčasoma preperi in dotraja plin v jeklenki pa je pod pritiskom in izteka. Če je prostor majhen in zaprt ni potrebna večja koncentracija, da povzroči eksplozijo.

  • slavauk22 21:52 28.maj 2024.

    plin je treba ukinit za gospodinstvo!!!! Uporablja se indukcijske plošče ! Je bolj čist kot plin!