Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

En ropar na begu, drugi v bolnišnici

Roparja naj bi s kraja poskušala zbežati s skuterjem. (Foto: Marko Mrkonjic/PIXS Žurnal24 main
Med ropom bančne poslovalnice v Slavonskem Brodu je prišlo do strelskega obračuna. Eden od roparjev se za življenje bori v bolnišnici, drugi je na begu.

Roparja sta okoli 13. ure vstopila v poslovalnico, v kateri je bilo okoli 20 strank, zaposleni in varnostnik. Z orožjem so zagrozili zaposlenim, ki so jim predali denar. Med begom s kraja zločina sta pred poslovalnico naletela na policiste, ki so pripravili zasedo.

Policijo je o ropu obvestil moški, ki je med ropom dvigoval gotovino z bankomata pred poslovalnico. Ker je bila patrulja na bližnji tržnici, so bili nemudoma pred poslovalnico in roparjem pripravili zasedo. Ob izhodu roparjev iz banke je prišlo do streljanja, v katerem je bil eden od roparjev ranjen. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer se še borijo za njegovo življenje.

Drugemu roparju je uspelo pobegniti s kraja zločina. Pri tem je enega od policistov s pištolo udaril po glavi in ga lažje poškodoval.

Zaradi iskalne akcije so ceste v Slavonskem Brodu zaprte.

V času ropa banke je bila policija obveščena, da je v mestni občini podtaknjena bomba. Oblasti predvidevajo, da so roparji podali lažno prijavo in s tem želeli preusmeriti pozornost policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.