Slovenija > Črna kronika
10711 ogledov

Fotomodel ga je zabodel do smrti, policistom pa zažgal marico

Dani Blagojević D. M.
Tožilstvo v Novi Gorici je vložilo obtožnico zoper 56-letnega Davida Štruklja. Očitajo mu uboj in povzročitev hude telesne poškodbe.

"Po hudi tragediji je svojo življenjsko pot sklenil Dani Blagojević (6. 4. 1998 – 29. 2. 2024). Izgubili smo delavca vzdrževanja prog, člana OO SŽPS Nova Gorica. Pogreb preminulega dragega sodelavca bo 16. marca 2024 na Širokem. Od 13. ure dalje bo v Lovskem domu, Dani je bil namreč, poleg tega, da izhaja iz železničarske družine, srčno zapisan tudi lovstvu. Prav izpred lovskega doma ga bomo zato pospremili v njegov novi raj, iz katerega nas bo lahko vedno spremljal in varoval," so marca zapisali na spletni strani sindikata železniškega prometa Slovenije.

Dani Blagojević | Avtor: D. M. D. M.
V lokal se je vrnil z nožem

Petindvajsetletni Blagojević je bil na zadnji februarski dan, v četrtek, žrtev 56-letnega Davida Štruklja. Sprla sta se v naselju Postaja pri Mostu na Soči, v lokalu Bar-P17, Varni hiši, kot se glasi njegovo polno ime. Štukelj naj bi vstopil okrog osmih zvečer in zavpil "Kaj naredimo red?!" Peščica gostov, med njimi Blagojević, so ga poslali ven. Ubogal jih je, a se kmalu vrnil z nožem. Stopil je za Danija, ki je sedel ob šanku, in ga zabodel v hrbet, nato pa, ko je že ležal na tleh, še v prsni koš. Tretji vbod naj bi mu preprečil eden od obiskovalcev, ki pa je za to plačal ceno: Štrukelj ga je hudo porezal.

Po tragediji smo o Blagojeviću iz vasi Dolje slišali same lepe besede: da je bil poštenjakar, dober delavec na železnici, kjer sta se zaposlila tudi njegova oče in brat, ter "velik in močan kot bik". S tem so naši sogovorniki hoteli pojasniti, zakaj se ga je Štrukelj lotil tako zahrbtno.

V mladosti je bil maneken

O napadalcu ni nihče povedal nič dobrega. V mladosti naj bi bil sicer maneken v Italiji in delal v novogoriški igralnici, kasneje pa se preživljal s socialno podporo in povzročal le probleme. Po pripovedovanju domačinov je ves čas popival, najraje je imel vino in žganje, se drogiral, pretepal, kradel, policistom naj bi celo zažgal marico. Iz hiše v Stopniku so ga stanovalci hoteli izseliti, a niso bili uspešni.

"Komplet odtrgan tip, prismojen, bilo se ga je za izogibat. Policija pa nič, čeprav so pri njem našli nasad trave," smo izvedeli v Mostu na Soči. No, policisti so ga vendarle obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, tudi z elementi nasilja, zaleglo ni nič.

Nasprotno, s svojimi ekscesi je nadaljeval in nazadnje pokončal Blagojevića. Okrožno državno tožilstvo je pred nekaj dnevi zoper njega vložilo obtožnico za kaznivi dejanji uboja, za kar je zagroženih od pet do 15 let zapora, in povzročitev hude telesne poškodbe, ki pa naj bi jo zagrešil iz malomarnosti, zato je predvidena kazen blažja – do dve leti aresta. Štrukelj bi torej teoretično lahko za rešetkami ždel 17 let, a je treba počakati, kakšno pravico bodo namleli sodni mlini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:28 15.julij 2024.

    Uboj??? Lokal zapusti, se vrne z nožem, ter mimo drugih obiskovalcev stopi do pokojnega, ga zabodel v hrbet in na tleh ležečega še v prsni koš... Torej je povsem jasno izkazana namera in s tem gre za vsaj za umor, ...prikaži več če že ne na zahrbten način, ne pa uboj! Zelo verjetno je, da mora imeti zaledje nekoga pomembnega, ki je pri tožilstvu lahko dosegel blažjo kvalifikacijo, ker skoraj zagotovo navadna baraba tu ne bi imela nobenega popusta!?

  • 4krogci 08:07 15.julij 2024.

    Kdor pozna obeh, pol lahko trdi da je ta clanek totalno zlagan! Manekencek je bil posebnez…tko se ga je tretiralo….iz zanicvanja je pa marsikaj vn nastalo!, po drugi strani pa Dani in njegov fotr in nono so znani pretepaci..kdo jim ...prikaži več dovolil orozje v roke je tud za ga pokoncat!! In nehite nakladat o vzornem mulcu ze 1x k je dalec od tega bil!!!

  • matermila 08:05 15.julij 2024.

    Kolikor poznamo naša sodišča, Štrukelj ne bo odležal več kot 4 do 5 let. Vprašanje za policijo oz. tožilstvo: kaj je model storil iz malomarnosti, da ga zaradi tega "čaka" samo 2 leti. Ubil je človeka zahrbtno, porezal še enega, ...prikaži več ki je branil zaklanega, aj to ta malomarnost. Treba bi ga bilo javno obesit na glavnem trgu.